is er water op een planeet
dat niet lijkt op zinsbegoocheling
ik weet niet eens wat een planetoïde
is, ik denk een soort halfzus
opgetrokken uit verkoold waterstof
en verstrengeld in ketenen
bij gebrek aan een dwangmatige
definitie noemen we haar 'leven'
elke fantasie wandelt de ruimte in
(gedachten laten zich niet vangen)
een steen kan niet denken, wel ouderdom
vergaren, zich ontredderen, een hemel-
lichaam sterft niet
-want in donkerminnende ruimte draagt
de inborst alle pijn van een
denkbeeldig hart als fantoomgewicht
min of meer,
ik wil niet zwaarmoedig eindigen