Je was verslaafd aan de drank
en dakloos bovendien
Contact was niet meer goed
beiden aan het overleven misschien
Nu gaat het goed
en vertrouwen wij elkaar weer
Maar soms doet het gewoon
nog een heel klein beetje zeer
Soms begin je te vertellen
en komen wij dichter bij elkaar
Over hoe eng het was
soms was je in gevaar
Dat je stiekem sliep
in m'n achtertuin
Achter de containers
de deksels boven je kruin
Om je te beschermen
tegen de regen
Warmte bracht het niet
En 's morgens kon je je niet meer bewegen
Ik heb het niet geweten
had je waarschijnlijk binnen gelaten
En terwijl ik slapeloos wakker lag
heb jij mij waarschijnlijk liggen haten
Het beeld laat me niet meer los
wat moet jij je alleen hebben gevoeld
Als jij maar weet
dat het nooit zo was bedoeld
Heb de deur altijd op een kier gelaten
voor douche, eten en schone kleren
Want spijtig genoeg moest jij het
via de harde leerschool leren
Nu staat de deur gelukkig weer
wagenwijd open
En kun jij zomaar weer
bij mij binnen lopen
Trots op wat we hebben bereikt
gaan wij een nieuwe toekomst tegemoet
En wil ik je laten weten
dat ik vind dat je het heel goed doet