kleine jongen je bent nu al 1 jaar,
Je leert en speelt,
Je kan niet wachten om te gaan lopen.
Je schreeuwt en slaat, als dingen jou niet lukken..
De temperament van je moeder,
Opzicht geen slechte gewoonte, maar geduld is een schone zaak.
Dat leer jij ook gauw genoeg.
In dit leven gaat meer slecht dan goed,
Hoe ga je daarmee om?
sta je na een val zo gauw weer op.
Proberen en proberen,
Zolang je het niet opgeeft blijf je leren.
Je kijkt naar je speelgoed en mama mag ook kijken,
Het is nu nog zo moeilijk om te delen.
En ook dat moet je leren...
Want straks is het delen van liefde, het vermenigvuldigen vreugde,
En het delen van verdriet, het samen dragen van lasten.
Neem rustig je tijd..
Ga niet te snel kleine man.
Je bent nog maar 1,
En ook al weet jij dat nog niet.
Jou reis is al begonnen,
Met geduld mijn kind,
Kom je er wel.