Pesten…
Waarom wordt in elke klas wel iemand gepest?
Wat is de zin van deze macht en protest?
Wie heeft het recht iemand te beoordelen?
Wat zijn voor een pester dan de voordelen?
In elke klas wel een iemand de klos
Wordt gekeurd op kleur, geur of haardos
Op domme kleding, vreemd of afwijkend gedrag
Voor wie gepest wordt is elke dag een genadeslag…
Pesters zijn scholieren zonder hart en gevoel
Leven zich uit op hun prooi, is wat ik bedoel
Pesters zijn eigenlijk ‘bij de beesten af’
Het recht van de sterkste is niet meer dan: laf!
Wie durft er in de klas nog moedig en eerlijk te zijn?
Door niet meer te kijken naar uiterlijke schijn?
Iedereen heeft toch wel ergens een mooi talent?
Waarom wordt dit dan niet in elkaar herkend?
liberty