Altijd heimwee,
Heimwee - naar al mijn lastige broers en zussen thuis
Heimwee - naar Mamma samen met haar voor de buis
Heimwee - naar ons tweepersoons bed vol met vlooien
Heimwee - naar huis en niet in die bedden als kooien
Heimwee - naar een vader die noemde ons geboefte
Heimwee - naar pappa die ons altijd sloeg en vervloekte
Heimwee - naar de ijsboer die kwam als wij in bed lagen
Heimwee - naar het huis waar wij altijd werden geslagen
Heimwee - naar Mamma die beukennootjes mee ging zoeken
Heimwee- naar Mamma die bakte beukennootjes koeken
Heimwee - naar de Voddenboer die reed door onze straat
Heimwee - naar het passen van oude kleren kijkend of het staat
Heimwee - naar de draaiorgelman met zijn oude kar en paard
Heimwee - naar het joelend dansen je weet wel hoe dat gaat
Heimwee - naar de grote ijzeren teil en dan een voor een in bad
Heimwee - naar het vechten wie het eerst in dat warme water zat
Heimwee - Mamma die verteld over Suriname en haar grootmoe
Heimwee - naar Mamma ons vaak vertellend over de vele taboe`s
Heimwee - naar Mamma die altijd heimwee had naar haar Suriland
Heimwee - naar Mamma die huilde om de doorgebroken band
Heimwee - naar al deze herinneringen uit mijn korte jeugd
Het heimwee het ging bij mij ook nooit meer over -
Mamma is nu weg - net als mijn korte jeugd!