De keuze op je levensweg.
De wegen door het leven kunnen breed zijn maar ook smal
Geen mens weet of hij de brede of smalle nemen zal
lastig en eng een nieuwe weg in je leven
Die onzekerheid kom je vaak onderweg tegen.
Meestal zal je kiezen voor een weg die je al kent.
wetend wat je kan aantreffen omdat je eraan bent gewent.
Sommige wegen gaan over pieken of door dalen
Je moet in jezelf geloven om het einde van die weg te halen.
Natuurlijk gaat dat met veel tranen en een innerlijke strijd
Ben je zelfverzekerd, dan is het gewoon een kwestie van tijd.
Geen mens krijgt zekerheid over de gevaren van het leven
Maar vroeg of laat komen we die allemaal een keer tegen..
Je gaat verder op de weg en zet jezelf er overheen..
Doe het altijd met iemand samen en loop niet alleen..
Geloof in heb je naasten lief, ook als zij anders zijn..
echte vrienden zullen je steunen, in blijdschap, verdriet en pijn!
Vergeet nooit anderen te behandelen als een gelijke
Dat geld voor zwervers en armen maar ook de rijke
Geef liefde en respect aan iedereen om jou heen
Dan alleen vindt je de juiste weg,
dan loop je nooit alleen!
J.B.