Er is een zwerver dood gegaan.
Ik zie die zwerver nergens meer staan,
Heb gehoord
dat hij is dood gegaan.
Het nieuws had ik gehoord
van vrienden van mij,
Geloof me
dat nieuws maakte mij niet echt blij.
Hoe kan zoiets
nu toch gebeuren?
Niemand
die om deze man zal treuren.
Nog zie ik hem lopen in zijn lompen,
Geen sokken aan
zo in zijn klompen.
Lallend zittend
met een fles drank op een bank
Zelfs dat
werd hem niet af genomen in dank.
Als je zo eenzaam bent
zo alleen,
Laten we eerlijk zijn
dat gun je toch geen een?
Tja
er is een zwerver dood gegaan
Zo wat
wij gaan gewoon door met ons bestaan.
J.v.B