Ruzie
Ruzie hoort natuurlijk bij ons het leven
het kan gebeuren zomaar heel even.
onverwachts vliegt de vlam in de pan
sta je verbaast hoe dat nu ineens kan.
Zelfs de kauwtjes in de hoge bomen
kunnen tot ware gevechten komen
katten grommen hun staart omhoog
ga weg, je wordt zeker niet gedoogt.
Zelfs de eenden vechten in de sloot
mussen gaan te keer hoog in de goot
ook de mens is maar weinig tolerant
hun tuin en buren met nare aanplant
Het valt mij op dit bijzondere gedrag
het begint met een stille grijnslach
het is de bedoeling even iets te vragen
Vernielzucht kom je tegen in alle lagen
Zeker ook ruzie hoort bij ons leven
maar probeer de ander tijd te geven
Wees absoluut niet al te dominant
Doe vriendelijk geef elkaar een hand.
Het leven wordt dan een stuk leuker
Wees alsjeblieft geen zinloze beuker
Geef elkaar een hand en maak het goed
kom je elkaar tegen geef een lieve groet.
J.v.B
4-8-2017