Wisselende stemmingen
Er gebeurt veel om mij heen
ook in mijzelf is iets danig in de war
Ik kom niet los van alle ellende die ik droom
zie alles weer, gewoon bizar
De nachten..
maar veelal ook overdag
is mijn hoofd erg druk in de weer
Jawel,
ik probeer mij af te sluiten
maar dat lukt mij niet elke keer
Vooral na `n brief van mijn zusje
begint de mallemolen volop te draaien
Somber en gek word ik ervan
dan begin mijn hoofd danig rond te malen
Ik val in een zeer negatieve bui
vind deze wereld helemaal niks meer
Steeds opnieuw gebeurt er weer wat
steeds opnieuw die ellende weer
Moeilijk om die dingen uit je jeugd te verwerken
maar ook te vergeten
De woede voor die man
de pijn die hij ons deed
is nog niet gesleten.
Ik weet het wel
ik hoor het jou al zeggen,
neem het kind op jou schoot
Zo simpel is dat niet
want steeds opnieuw is hij er,
al is hij allang dood.
Die dagen ben ik geweldig verdrietig
zeer boos maar ook erg van de rel
Mijn hoofd doet zeer
ik ben woest
denk na over alle kommer en kwel
Dan ineens gaat het weer
voel ik mij langzaam weer op orde komen
Dan slaap ik weer een paar nachten goed
heb ik niet zoveel dromen.
Overdag ben ik druk bezig
met mijn werk in huis
en mijn gedichten
Het is vreemd
ik merk zelf
dat ik een vrouw wordt met vele gezichten
Vroeger wist ik het al…
Ooit komt al die vuiligheid van thuis wel uit
Moe leg ik mijn hoofd in mijn armen
de tranen vallen zonder geluid.
J.v.B