Mama
Mama is een naam voor iemand die je niet anders wilt noemen,
iemand waar je tegenop kijkt maar ook verafschuwd.
Het is iemand waar je gek van wordt,
maar waarvan je weet dat ze gelijk heeft.
Soms zie je haar liever niet,
of heb je haar liever achter het behang.
Maar soms wil je niets liever dan haar handje vast houden.
Ze is iemand die voorwaarlijk achter je staat,
als je de goede mama hebt tenminste...
Maar wat is een goede mama?
En wat is dan een slechte mama?
Wat maakt een mama goed en wat maakt een mama slecht?
Moeder zijn is toch al iets goeds?
Je hebt een levend wezen op de wereld gebracht om te leven,
om te genieten, om ergens van te proeven waar wij allemaal van proeven.
En als je je kind dan niet goed opvoeden kan,
dan heb je toch al iets goeds gedaan?
Als je je kind al je liefde geeft die je maar hebt,
is dat niet genoeg dan?
Ik weet het niet,
ik ben nog maar een kind.
Toch?