Onze vakantie in Portugal.
Marcherende mieren kriebelen over het zand
Een rollende branding op weg naar het zand
kleine koerende duifjes hoog in de boom
ontspannen kijk ik zij vliegen vrij, heel gewoon.
Een flesje met koud water, vooral niet vergeten
Schreeuwende meeuwen op zoek naar wat eten
Wuivende palmen vol met nesten en jongen
Veel mooie vogels die ook nog prachtig zongen.
Gekleurde vlinders dansend over prachtige bloemen
wat een heerlijk land,het weer echt om te zoenen
Lachende kinderen spelend bij het grote zwembad
Wij gaan nu het water niet in,ik kom net uit bad.
Tevreden mensen,ik hoor nergens het woord nee.
20 uur het Journaal kijken op een storende teevee
Blauwe Eksters met kraaloogjes en zwarte kopjes
volop genieten,Wij zijn beide in onze nopjes.
Snelle musjes,vechtend om alle stukjes brood
wat overal ligt wel wat,het aanbod is groot
zoemende bijen op zoek naar nectar en honing
met zware pootjes,terug naar hun bijen woning.
vissersbootjes varende op een mooi rimpelige zee
zeevissen lijkt mij echt gaaf ik wil best wel mee
hele hoge kliffen waarover je mag en kan klimmen
spannend en eng ik krijg de kriebels van binnen
eroderende rotsen,okergeel en rode kleuren.
ruik de parfum van de bloemen,overdadige geuren
genietend van dit alles je hoort mij niet zeuren
rollende schelpen over zand geduwd door het water
de zon gaat langzaam onder,het wordt steeds later.
Een speedboot die de stilte snijdend doorscheurt
dat hoort ook bij dit land waar zoveel gebeurt
brandend zand onder onze blote voeten
terug gaand,wij zullen wel moeten.
J.v.B