Opgegroeid in gewoontes, gebakken als inhoud
van een loempia, nasibal of bamischijf
in een land van winter, sneeuw en ijs
Rondom de haard gesprekken over de was
stilgezwegen, geknikt en gewogen en ook
vaak net genoeg neen geschud of afgekort
Ik zie de herkomst in jouw bruine ogen
verberg mijn lichaam in trage gebaren
Jij kijkt, en kijkt en kijkt nog eens