Neen, ik schaam me niet.
Ik schaam me niet voor de problemen,
voor het falen in datgene waar vrouw zijn voor staat.
Ik schaam me niet voor de hulp die we nodig hebben,
de doktersbezoeken en de onderzoeken.
Ik schaam me niet voor de pijn die ik soms voel
en de tranen die genadeloos volgen.
Ik schaam me wel.
Ik schaam me voor de jaloezie,
voor het misgunnen van andermans geluk.
Ik schaam me voor de halve waarheden,
het niet oprecht zijn en het zwijgzaam zijn.
Ik schaam me voor het volledig verliezen van mezelf
in deze eeuwigdurende rollercoaster.
Ik ben sterker dan dat.
Wij zijn sterker dan dat.