De Kauw,
wat zie ik me daar ineens nou
bovenop mijn bord zit een kauw
die vogels zijn zo slim en brutaal
met hun vele echt een hels kabaal.
Tegenover mij hoog in de bomen
lijkt het of zij daar zitten te dromen
maar geloof mij dat is echt niet waar
zij letten op alles en zien elk gebaar.
ook zitten zij regelmatig op mijn hek
slurpen het water binnen in hun bek
vechtend om een klein stukje brood
en dan razend snel terug in de goot.
Rangorde is er ook de grijze het eerst
die is de baas die alles strak beheerd
Kijk daar zit er weer een heel gauw
op mijn bord die brutale zwarte kauw.
Geschreven door J.v.B