De vlieg,
Net uit zijn warme coconwieg
bromde hij er lustig op los
eerst al zijn pootjes uit de knoop
6 dus best wel een hoop
aan zijn pootjes zit plakkende stof
valt hij niet met een plof
roodbruine ogen is hun kleur
gaan af op de zoete geur
elk oog bestaat uit facetten
ga daar maar eens goed op letten
hij ziet zijn wereld in mozaïek
gelukkig heb ik zoiets niet
3000 duizend facetten in elke oog
dat is dus best wel hoog
2 voelsprieten en een zuigsnuit
zit de vlieg nu op mijn ruit
de vlieg heeft geaderde vleugels
zitten niet vast aan beugels
rond vliegen over het balkon
zou het ook wel willen als het kon
zijn achterlijf bevat ringen
Hij maar 5 en Zij heeft er negen
Zij is daarom soms verlegen
wel legt zij 150 eitjes in de mest
zeker zij doet goed haar best.
vliegen zijn voor de natuur nuttig
ruimen afval op zijn niet tuttig
bromvlieg wordt hij ook genoemd
na 1 maand uit gezoemd.
Geschreven door Jadzia
29-6-2018