Een huisje in het bos,
Verstopt door klimop diep in het bos
staat een klein huisje met rode daken
hier en daar erop zie ik wat mos
dit zou ik wel willen kraken
het huisje staat er eenzaam erg alleen
een waterputje staat ernaast
er hangen geen gordijntjes niet een
ik kijk ernaar zeer verbaasd.
een prachtige boom vol met peren
aan een tak een schommel
een bijennest in een diepe holte
die indringers natuurlijk weren.
om het huisje zie ik volop bomen
kijk een overwoekert moestuintje
vogels zullen hier vaak komen
hoog in de het boomkruintje
verderop zie ik een klein duintje
een konijnen hol ook onbewoond
past wel bij dit achtertuintje
maar alles leeg is dit gewoon?
ik loop terug naar het leuke huisje
duwend tegen de deur gaat het open
nu ga naar binnen stil als een muisje
oplettend dat ik niks gaat slopen.
een tafeltje in een klein keuken
een koekenpan een gasfornuis
aan de wand hangen wat spreuken
erg oud ook vol met houtluis.
nieuwsgierig kijk ik brutaal rond
veel te zien er is ook een bank
versleten kleding maar kakelbont
schimmel een lege fles drank.
waarom zo alleen hier gaan wonen
waarom kies je deze stille plek
wel prachtig tussen de bomen
blij dat ik het heb ontdekt.
dit huisje kan mij ook bekoren
even een veeg over de ruiten
wil de rust niet langer verstoren.
dus loop ik weer naar buiten.
Geschreven door Jadzia 18-7-2008