In een doos op de zolder,
Zag ik een foto van kinderen
Samen op het marktplein
Met de knikkers spelen.
Hun ouders waren genietend
Van een warme kom soep
Aan het praten over het gebeuren
Als de grootste geleerden.
Plots liet een naar geluid
Mijn oren irritant horen.
Alsof het me iets wou zeggen
Zonder dat ik het verstond.
Het was weer die verdomde wekker
Dat me uit mijn droom rukte
Zonder het einde er van te zien
Zodat ik het niet snap.
Waarom kan ik een droom
niet tot het einde zien?
Weet iemand het antwoord?