Elke ouder heeft dat wel meegemaakt met het jonge geweld!
Plichtsgetrouw
Elk jaar wil je het goed doen.
Je bladert door folders vol pennenzakken
en op websites kijk je naar brooddozen
die in een museum kunnen staan.
Er ligt niet zomaar vers brood in,
maar een uitgesneden
dinosaurus-boter-ham, waarvan de oogjes
werden versierd met eigeel
en de staart met een komkommer.
Je bent van plan om ook zo creatief te zijn.
Dat plan duurt twee dagen.
Daarna zoek je ’s ochtens alweer
naar zwemzakken en
naar één van beide turnpantoffels.
Een nieuw schooljaar, jawel.
Maar veel voelt ook vertrouwd.
Claire Vanfleteren ©