De Prinses sprak na 't hevig turmulent
die 't hele land in twee kampen verdeelde,
de haviken contra de witte raven
de zachtmoedigen en lankmoedigen,
of zogenaamde 'onnozele' kinderen
versus de 'hardliners', principielen
' Deze kinderen zijn onschuldig !'
in korte, krachtdadige bewoordingen,
wie zal de Prinses tegenspreken
want ook al had ze geen macht
ze had 't gezag van de Ziel van 't Volk
net als Koning Boudewijn der Belgen
die ooit zijn kroon veil had,
voor persoonlijke morele principes,
en ook al had de goegemeente 'wettelijk' gelijk,
soms moet je durven tegen de stroom invaren ..
deze kinderen waren hier getogen
in constante dagelijkse angst en vrees,
netjes hun huiswerk gemaakt en alle regels gevolgd
spraken alleen onze Verheven Nederlandse taal,
nooit niemand geprovoceerd met vreemde gebruiken
schapen ritueel kelen, uithuwelijken,
doodstraffen op ongeloof of fatwa's
van wereldvreemde bebaarde half idioten,
nee, ons eigen Europees volk
die 't verborgen kruis ingetogen
van naastenliefde en respekt
diep in zichzelf als ieder van ons dragen,
ben je dan echt 'n rascist of xenofoob
om te stellen als bij de Titanic
vrouwen en kinderen eerst in de sloep ?
want waar zijn al die christenen heen
in 't Midden Oosten waarvan de kerken
in vlammen zijn opgegaan,
gepest, afgeperst of verguisd,
binnenkort worden we zelf
nog vreemden en ontheemden
in ons eigen 'huis',
net als de Joden te 'wandelen' sturen
overal heen en als vreemden nergens welkom
waar zijn die wethouders mee bezig
als we ons 'eigen Christen volk'
en bij uitbreiding Ons Nederlands volk
in de woestijn,
waar niemand ze kent noch herkent
te wandelen sturen ?