Er is een kind vermoord.
Zomaar, zinloos doodgeschoten.
En iedereen gaat onverdroten
gewoon zijn gang.
Heb je het gehoord?
Er is een kind vermoord.
Er is een kind gedood.
Iemands kind, nog niet volwassen.
Het was niet opgewassen
tegen dit geweld.
De grond kleurt rood.
Er is een kind gedood.
De rechten van de mens,
Waar zoveel over wordt geschreven,
Tellen niet, wanneer een leven
geen waarde heeft.
Is er ook zo'n grens
Aan de plichten van een mens?
Samen bundelt men de kracht
Met duizenden te protesteren.
Valt dit getij nog wel te keren
in verdraagzaamheid?
Nog in diezelfde nacht
Wordt weer een jong mens omgebracht.
Fy SiK