Een snottebel
Je kent dat wel
Dat kleine slijmerige of
plakkerige ding
dat ons wel dikwijls
tot nare handelingen dwingt
Het kietelt of hindert in
de haartjes
zit op ambetante plaatsjes
alleen niet daar waar het
hoort te zijn
in mijn zakdoekje klein
Dan moet de vinger er aan geloven
proper of niet
dit gaat wat beloven
Ik steek hem dan maar in mijn neus
want heb ik nu een keus???
Lang hoef ik niet te zoeken
want veel plaats is er niet
Amai, zo'n grote snottebel in het verschiet
En wat doe ik er nu mee??
Het is dat ik het niet meer weet
Rol ik ze tussen mijn vingers
en kogel ik ze dan maar in de lucht ??
(wie weet waar ze landen zal)
Of eet ik ze maar lekker op
dan is ze goed verstopt (JAKKES)
Oef, toch nog een zakdoekje gevonden
wat een groot wonder
Tja, een snottebel is niet zo mijn ding
maar het is soms ook in mijn neus
dat ze zich duchtig wringt
Veerle
(geïnspireerd door de kids en bij observatie van anderen en natuurlijk ook mezelf hahahahahahahaha )