IJdelheid
Ik moest op de foto voor onze schildersgroep.
Natuurlijk wil je niet afgebeeld staan
alsof iemand je een minuut eerder
haastig heeft opgevist
uit een vergeten vuilniszak.
Noem het ijdelheid,
ik noem het vooruitziend.
Een mens wil het zijn kleinkinderen
niet aandoen
dat ze een afdruk van hun oma onder ogen krijgen,
met de mededeling:
“Hier, kijk een foto van oma, toen zij
in het zonnetje werd gezet.
En verbijsterd moeten staren
naar een onhandig gedrapeerde vod.
Claire Vanfleteren ©