Dappere Strijder
Er was er eens een kleine vrij magere knul
Buurjongens vonden hem maar een brave sul
Op school werd hij vaak gepest door dat grote spul
Daardoor kon ie slecht slapen, hoorde steeds hun gebrul
Hij kreeg 's nachts nare angstdromen door al die flauwekul
Gewoon maar thuis blijven, wat moest hij anders beginnen
Hij ging erover na denken en wist een slim plan te verzinnen
Wilde hard aan zichzelf werken zowel vanbuiten als vanbinnen
Sterk en gespierd worden om zo zijn bangigheid te overwinnen
Krachtsport doen, spierballen kweken, gericht respect afdwingen
Hij las over moedige ridders die vochten met lansen en zwaarden
Over helden op zee die in hun zeilboten over woelige baren vaarden
Hij trainde dag in en uit en leerde hoe dapper ze die klussen klaarden
Ook las hij over gezond eten en drinken en over normen en waarden
Leerde vechttechnieken beheersen, zich redden bij vurige brandhaarden
Hij bleef oefenen, werd sterk en durfde steeds meer te wagen
Andere mensen begonnen zomaar ineens om zijn hulp te vragen
Zijn vroegere pestkoppen begrepen en wisten niet wat ze zagen
Ze durfden hem niet meer aan, konden het nauwelijks verdragen
Hij vergaf ze hun vervelende gedrag zonder een woord te klagen
Hun bewondering groeide en stilaan luisterden ze naar hem met ontzag
Want de latere politieman werd hun leider en voorbeeld van moedig gedrag