In feite had ze hem nooit bedrogen
maar van in 't begin af aan gezegd
'k wil geen gezin noch kinderen
ook al kon ze daarvoor ..
niet echt een reden voor geven,
tenzij allicht voor 't gemak van
't samenzijn, de uitstapjes, reisjes ..
'n kink in de kabel van haar biologie ?
ze wist zijn hoogten en laagten
af te vlakken met haar kalmte en begrip,
was zijn rots in de branding
beste compagnon de route, partner, vriendin,
maar van tijd tot tijd,
overviel hem 'n gevoel van melancholie
of 't niet meer mocht zijn
dan 't houden van een hamster of kat
was 't leven alleen maar dat ?
besefte dat hij kind noch kraai had
straks was 'het' daarvoor zelfs te laat !
't onderwerp werd gaandeweg vermeden
uit angst op gevoelige tenen te treden,
of de relatie en liefde op de helling te zetten
dus werkte hij zich te pletter
vergaarde goed, geld en weelde als 'n gek,
smeet 't allemaal als geschenken
in overdaad voor haar voeten
opdat d'er haar niets ontbrak
maar voornamelijk dat ze tot andere gedachten ..
verdrong daarmee alleen zijn innigste wens
waar hij echt nood aan had,
biechtte 't op aan zijn hoogbejaarde vader
die wat seniel voor zich uit zat te staren
door 't venster in 't rusthuis
één van de redenen waarom hij daar nu zat,
hij vandaag, gisteren.. ook meteen vergat,
pa ..
'k ben nooit echt gelukkig geweest ..
'n bekentenis kon zeker nu geen kwaad,
waarop zijn vader hem
als uit 'n verre droom even wakkergeschud,
strijdvaardig als ooit luciede zei,
dat .. waar maal jij om, och,
mijn lieve jongen toch,
waar maal jij om ..
ik ook niet !