Wanneer Meiklokjes en Seringen geuren
nadert een familiegebeuren
er is immers iemand om te vieren
mensen die de wereld sieren
behorend tot wat we konden redden uit het paradijs
waardiger dan eender welke prijs
samen met bloemen, de lach van een kind
is er dat kloppend hart van een moeder
zorgzaam als een schapenhoeder
nam ons in haar armen
om met liefde te verwarmen
ook al zijn ze nu misschien al oud
hun hart blijft van goud
daarom
die tweede zondag van mei
maakt men Moeders blij
toont men dank en respect
aan diegene die ons liefdevol heeft verwekt
nadien vaak warm heeft toegedekt
getroost
geliefkoosd
onze pet rechtgezet
lekkere dingen klaar gezet
pap heeft gegeven en nuttige dingen heeft geleerd
Moeders
ze verdienen het om te worden geëerd
eigenlijk elke dag
maar zeker op Moederdag