Het is zomer en diep nacht, de wind is warm maar het stormt boven in de lucht
De boomtoppen waaien in een harde linie met soms een tussenstop van diepe stilte
De wolken drijven in een snel tempo over als een trein met een locomotief
De driekwartmaan schijnt dwars door de bladeren heen, de lucht is helder met een pracht van een sterrenhemel
Vleermuizen schieten als een schicht in de nacht voorbij
Achter de grote boom is nog net een glimp van een vallende ster te zien
Het is stil bij de vogels en toch niet helemaal, er vliegt een bosuil laag over
Dit is de nacht in zijn volle glorie met zijn pracht maar ook met zijn mysterie en natuurwetten.
Henk Dekkers