Opa's harde les
Een manneke van tien was wild
ma kreeg hem niet gestild
dja…dja…
hij wilde leren vechten
dja…dja…
zoals de echten
hij stampte om zich heen
oei weeral tegen mama’s been
dja…dja…
kom opa ik wil het leren
ging verder met stampen en duelleren
weer wild om zich heen
hard tegen opa's been
na vele keren zei opa dan
ik zal je tonen wat ik nog kan
moet je even heel goed horen
gaf hem een flinke draai om de oren
het manneke begon te wenen
stampte niet meer tegen de benen
zeg opa dat doet wel zeer he zeg
ja zei opa en gaf uitleg
als je het echt wil leren
moet je eerst leren incasseren
ga er niet van uit kind
dat je zomaar wint
bezint eer gij begint
ik meen het echt
een vermeden gevecht
een gewonnen gevecht
tenzij ...
tenzij het echt het niet anders kan
toon je dan als een echte man