Ukje
Mensen schrijven over
van alles
omdat ze ook denken aan
van alles
kijk maar oma lees dit even
haar handen beven
oma zei vriendelijk en stil
geef je dan even mijn bril
ze wandelde met haar stok
schuifelend naar haar schrijfblok
kreeg een krampje in haar maag
want ze las de lieve woorden
Oma ik zie je graag
de kleindochter lacht
oma weende zacht traantjes van geluk
door die woordjes van die kleine uk