De ogentaal die je spreekt, dat non verbaal contact, kunnen soms zoveel meer zeggen dan woorden. Je bent bij elkaar en kijkt elkaar in de ogen,en je weet het; wij zullen bij elkaar zijn deze nacht. Woorden zijn overbodig, want we weten allebei genoeg. In elkaars ogen kijken kan zo intiem zijn, nog intiemer soms dan een kus. Ja ogen ze kunnen boekdelen spreken, of je het soms nu wilt of niet.
Je lichaamstaal zegt ook zoveel, de combinatie van die twee,
je lichaamstaal kan je verraden, en je ogen kunnen dat ook.
Je ziet als iemand tegen je spreekt, of het echt gemeend is of niet. Woorden kunnen je ook goed doen, maar dan wel de woorden die oprecht zijn, geen leugens, maar gewoon gezegd vanuit het hart. Dat hoor je en dat voel je als iemand tegen je praat.
Het kan zo hartverwarmend zijn, als mensen lieve dingen tegen je uiten, dat had je dan net even nodig, je gevoelens van hoop en vertrouwen zijn dan weer meer aanwezig. Je voelt je gesterkt door de woorden die tegen je zijn gezegd, door de mensen die om je geven en het beste met je voor hebben, die je vertrouwen nooit hebben beschaamd. In die mensen blijf je geloven, dat zul je voor jezelf beamen. Want die mensen zijn echt en ze hebben je nooit bedrogen.