Verruimde blik
Ooh zie daar
een gitaar
ik wist niet dat die hier stond
kwam uit de vijfjarige zijn mond
staat die daar al lang
tegen die muur met behang
ja, al jaren
hij bleef met verbazing staren
hoe mooi om te zien
hoe de blik van een kind
met de jaartjes verruimt
maakt goed geluimd
enige jaren later
ooh zie daar
in jullie keuken hangt een ijsvogel
dat wist ik niet
hangt die daar al lang
aan die muur met behang
ja, al jaren
en bleef met verbazing staren
wie weet wat het leven
nog allemaal in zijn breintje zal wekken
wat hij nog mag ontdekken
hevige verliefdheid misschien
hartsvriend of hartsvriendin
zou hij dan ook vragen
sta jij daar al lang
tegen de muur met behang
want ik voel nu al dat ik naar je verlang