Op de boerderij
niet direct aan de weg gelegen
hoef je geen gordijnen te sluiten.
Kindertranen bedekken de ruiten
en niemand ziet je wanhopig vegen
De dagen zijn erg,
er wordt afwisselend
geruzied, geschreeuwd en gezwegen
De avonden in bed zijn erger
met deuren die bijna dagelijks slaan
een wanhopig schreeuwende moeder
en de man die haar te lijf lijkt te gaan
Op de boerderij
iets buiten het dorp, dus net uit het zicht.
Waar de deuren dreunen en de ramen trillen
vervloek ik het nadeel van vrijstaand wonen:
niemand hoort je gillen