Ongelijk
Het is de nachtmerrie van elke ouder
jouw kind niet meer in zicht
Een warm hart is plotseling kouder
de wereld in een ander licht
De eerste angst is het ongewisse
en is er hoop dat iemand weet
Naar hoe en waarom nog het gissen
of de oorzaak, ongeluk of dader heet
Helaas is te vaak het ongelijke
tussen bewuste dader en het kind
Waarin het kind de prooi zal blijken
en daarin het trieste einde vindt
Wat ouders nog het meest verontrust
is dat een dader na rehabiliterend falen
Weer gedreven door onzin of de lust
nog ongeziene kans krijgt op herhalen
Het is een hard gelag om te ervaren
dat jouw wereld niet meer bestaat
Een eind aan onbevangen jaren
vernietigd door het kwaad
Sterkte aan hen, die verloren ...