(Tourette + anorexia kleinkind)
Een mallemolen in mijn hoofd
Dus luister-luister-luister
Ik heb mijn tics mijn rituelen
Die me danig parten spelen
En nog een ‘stemmetje’ dat fluistert
Dat stemmetje wil niet dat ik eet
Maar sporten, turnen, lopen
Nu nergens nog een ziertje vet
De toon van ‘t stemmetje is gezet
Het valt niet om te kopen
Zoeken, vragen, nog meer tics
Heb ik dat echt voor altijd?
Maar dat is nu een zorg voor later
Ook nog afrekenen met die kater
Van een enge puberteit
De spiegel schreeuwt me tegemoet
De weegschaal daalt in ‘t rood
Mijn kleren slobberen om mijn lijf
‘k Weet met dat stemmetje geen blijf
Maar ik wil ook niet dood
Maar daar komen de hulptroepen
Ik hoor trompetgeschal
Ze trekken samen aan één zeel
En zelfs al eet ik nog niet veel
‘t Komt goed...dat weet ik al!