Jaren op het werk getart, je uiterste grenzen raakten verward
Voor je mening uitkomen was voor je collega's als hun engste dromen uitkomen
Raakte zo verstard bij andermans meningen, vrienden naar jou meer gehard
Groepsangst ging bij jou doorstromen in alle sociale situaties die voorkomen
Uit angst voor herhaling zag je in elke nieuwe collega een ellendeling
Maar met de week ontdekte je hoe je je op je vooroordelen op je nieuwe werk verkeek
Elke verandering op het werk voelt steeds minder als een bommelding
'Lekkere cake!' zeggen collega's onverwacht en worden van je woorden week
Voelt je minder verlaten als gezegd wordt dat je je verkeek op de kaasgaten
Alle groepen zijn verschillend en lang niet allemaal naar jou zo onwelwillend
Eindelijk kan je met vrienden napraten als collega's je verdacht vergaten
Van de zenuwen nooit meer trillend, niets op het werk is meer radeloos verstillend
Sloeg ook vele boeken open over mensen die op het werk gingen wanhopen
1 op de 8 actieven wordt op het werk gepest, niet de enige met zoveel grieven
Sommige collega's gaan zonder jou inkopen maar willen jou geestelijk nooit slopen
Nieuw werk uitkiezen naar believen is het enige wat je kunt vergeten: collega's zijn geen hartendieven