Zelfbehoud is leerbaar
Kinderen zijn de grootste schat
die ons leven kunnen verrijken
Maar de gevaren op hun pad
wil menig ouder zien te ontwijken
We willen wel watten om hun heen
of elk gevaar van tevoren vermijden
Maar met beschermingen alleen
redt je het niet in deze tijden
Er zijn brute kapers op de kust
die alleen zichzelf willen behagen
Het maakt menig ouder ongerust
dat die kapers daar in zouden slagen
De aandacht voor gevaar ontbeerd
door handgedragen schermen
Als je niet ziet waar je verkeert
rest uiteindelijk het kermen
De lering van het zelfbehoud
is luister naar ervaren raad
Als je daar jouw dag op bouwt
vindt je vanzelf de juiste maat
leren omgaan met gevaren ,
kan veel ergernis besparen