kleine jonge man
je bent al bijna zeven jaar
de tijd neemt je bij de hand
nu sneller dan ik bijbenen kan
je hebt je eerste stap, eerste woord
nu zelfs je eerste zwemles al gehad
alles wat ik probeer vast te blijven houden met man en macht
is alles wat jij achter je laat
steeds vlugger groei je mij
tot ook jij je grote vleugels krijgt
en ik echt niets meer over heb
van deze tijd
steeds vlugger groei je mij
straks je eigen weg vooruit, je dromen achterna
je grote vleugels uitgespreidt
kleine jonge man
tijd doet zijn werk al
ik zag je kruipen naar lopen
en brabbel in gepraat veranderen
je ging van de KDV naar school
en ineens kijken we samen om zeven uur
tv
inmiddels het jeugdjournal
onder het genot van een kopje
camille thee
ik verwonder en bewonder
maar het jaagd mij ook angsten aan
tijd heeft je bij de hand