Één keer in het jaar
is er die dag, speciaal voor haar.
De vrouw die er altijd was.
Die je als kind naar bed bracht
en je een verhaal voorlas.
De vrouw die je troostte
als je verdrietig was of bang.
Die de tranen droogde,
als ze biggelden over je wang.
De vrouw die je zoveel leerde
over wat goed was of fout.
De vrouw die al vanaf de geboorte
zoveel van je houdt.
Dus vandaag is deze dag,
speciaal voor deze vrouw.
Want vandaag is het de dag
waarop je extra lief moet zeggen:
''Mama, ik hou van jou!"