Schaaktijd !
Een tornooi voor de jeugd
spanning en vreugd
het schaakbord, zwarte en witte stukken
zal het lukken
spanning stijgt
iedereen zwijgt
de eerste stukken sneuvelen, opgelet
bijna een domme zet
zwart heeft winst maar trapt erin
verliest zijn koningin
wit schiet vooruit
steekt er bovenuit
zwart heeft nu nog koning en toren
nu zeker niet storen
wit, met toren, koningin en koning leidt
waar zwart onzichtbaar lijdt
maar zwart houdt vol
speelt heel tactvol
en tot spijt van wie het benijdt
zwart wint op ‘tijd’
ze schudden mekaar de hand,
wit gaat huilend heen
zwart triomfeerde sereen
en troostte wit meteen