Ik zie een meisje
Ik zie een meisje
Te jong om volwassen te zijn
Sterk genoeg om het te dragen
Pas later komt te pijn
Ik zie haar zorgen
Vluchten, vechten en verdringen
Een muur wordt opgebouwd
Pas later gaat het wringen
Ik zie haar groeien
Alles wordt weg gelachen met een grap
Verdriet krijgt geen ruimte
Pas later komt de klap
Ik zie een moeder
Die nu pas weet
Wat zij geleden heeft
Die nu voelt wat zij altijd vermeed
Ik zie haar strijd
Met haar verleden en het hier en nu
Wat je vormt als kind
Herhaald zich continu
Ik zie haar loslaten
Het verleden accepteren
Krachtig haar plek innemen
Zodat ze met het leven kan meeveren
©Xaviera van Ankeren
8-3-2024