Misleidertje
Iedereen wil winnen
en de beker innen
al van jongs af aan
komt het op winnen aan
daaraan moeten we ons niet storen
het is immers aangeboren
van nature zeggen kindjes autonoom
kom snel, om het eerste aan de boom
daarom spelen ze graag eens vals
maar dan is voke niet mals
en zegt, terwijl hij met zijn ogen schiet
helaba, dat doe je niet
terwijl grootmoeder eigenlijk vindt
het is toch nog maar een kind
laat hem toch dat kleine geluk
en sla het niet stuk
maar, jong geleerd is oud gedaan
zo is het ook bij ons gegaan
eerlijkheid geeft vertrouwen en harmonie
en dat is al een oude wijsheid en filosofie
dat wil voke hem vroeg leren
en het valsspelen afleren
want pas als iedereen zo doet
is het leven goed