Woorden vormen zinnen op papier
tussen ontdekte feiten en verhalen
Verwarrende vormgeving is de manier
om de uitkomst te bepalen
Middels een éénzijdig notuleren
keuzes maken wat wel wat niet
Om als waarheid te serveren
voor wie het geheel niet ziet
Je verstoppen achter protocollen
met toegevoegde statistiek
De minder vaardigen trollen
blijft een prima methodiek
Tot de lezer kan ontleden
halve waarheden zijn ontdekt
De andere helft die werd vermeden
een eerlijke uitkomst heeft genekt
Het is gesol met een mensenleven
waar de malafide hulpverlener faalt
Maar geschiedenis wordt herschreven
omdat oprechtheid de strijd bepaald
De strijdvaardige ouder onderschatten
gaat zeker niet zonder kleerscheuren
Die ouder weet de pen als zwaard te vatten
wat de rapporteur nog zal betreuren