Tweeledig.
Slecht sprekende
Aan de telefoon
Met een dove, onbegrip verstoord verstaan.
Het komt niet
Echt over
Maar elk wel met anders lot begaan.
Hoe anders was
Dit anders in ’t verleden
Toen men elkaar nog wel begreep.
Één woord was
Toen genoeg
Had alles in haar greep.
Hoe simpel was
De boodschap
Dat zij een prijs gewonnen had.
Op de bazaar
Der kerk
Zo eenvoudig was dat.
thVis.
Vrijdag is onze
Visdag
Hetzij gebakken of gestoofd.
Geheel op RK-traditie
Ge-ent.
Die daarin geloofd.
Vandaag kibbeling
En patat
Kaatje van de Zeeweg verzorgt de vis.
Altijd van goede
Kwaliteit
Ik zorg dat ik geen vrijdag mis.
De hele gang
Geurt naar die vislucht
Trekt via liftschachten naar acht hoog.
Brengt liefhebbers
Naar de parterre
Ik houd de viskar in het oog.
th