Had de twijfel zich maar meester gemaakt
over de richtlijnen en protocollen
Had je gezien hoe een mensje werd gekraakt
door het regime wat je wist uit te rollen
Het totalitaire systeem als gemene deler
waar gemeen de boventoon blijft voeren
Weet jou als onnadenkende medespeler
over misstanden de mond te snoeren
Is de essentie van jouw taak vervlogen
hulp aan kinderen maar ook gezinnen
Heb je jezelf uit onmacht bedrogen
omdat je geen oplossingen kon verzinnen
Jij bent de schakel die de keten kan breken
als je luistert naar de echte verhalen
Jouw ontwikkeling is pas gebleken
als je de hulpvraag weet te vertalen
Er is hoop gevestigd op jouw kunde
om het ontsporen te voorkomen
Waarin jij het voordeel van de twijfel gunde
aan hen die van gelukkig samenleven dromen