Romantiek
Ze hield van haar knuffelpoppen
als ze ging slapen ging ze ze onderstoppen
alle drie netjes op een lijn
een beer, een hond en een konijn
Lekker knus onder de wol
de volgorde speelde een rol
eerst Brompie, dan Blaffie en dan konijntje
eigenlijk noemde ze Nijntje
maar konijntje vond ze beter
die kleine betweter
ze lagen dus altijd op orde
in eenzelfde volgorde
was ze dan misschien matig
obsessief of dwangmatig
perfectionistisch
of autistisch
ze kreeg algauw een etiketje opgeplakt
en werd er door een psycholoog op ingehakt
ja, zo gaat dat in deze tijd
een zottigheid die zich snel verspreidt
het kostte de ouders veel geld
honderden euro’s welgeteld
ook al was ze een gewoon kind
blij en altijd goedgezind
vandaag krijgt een kind algauw een petje
met een bijzonder etiketje
later bleek er niet aan de hand
maar zo gaat het nu eenmaal in ons land
zij had geen ADHD
geen CCD
noch OCPS
noch ACS
ze is nu gewoon een jonge vrouw
attent en in ’t getouw
helemaal niet ziek
maar ze houdt nog steeds van romantiek