Leraargeduld
Wat wil je later worden vroeg Martijn
ik wil gewoon gelukkig zijn
jaja , maar welk beroep, welk vak
’t was jantje die zijn vingertje opstak
Meneer mag ik het zeggen
ik kan het uitleggen
ik wil overal de eerste zijn
een meesterbrein
Jaja maar welk beroep, welk vak
’t was Mieke die haar vinger opstak
ik wil mooi worden
zoals de fjorden
Toen stak Piet zijn vinger op
zette zich rechtop
en zei toen
ik zal alles doen voor de poen
Martijn gaf het uitei,delijk op
het bloed steeg hem naar zijn kop
en zei toen
en ik, ik wil met pensioen