Sint Herfst
de herfst is weer daar
kleurrijk en vochtig om
ieder kind voor te bereiden
op de komst van de grijze man
uit het land van sinaasappelen
en siƫsta's, met zijn helpers
zo zwart als moor maar ook
met een lach als duizend zonnen
terwijl de gulle man onderweg
zijn sprookje verder in stand
worden in kleine Belgenland
de plassen weer geplaagd door
ontelbare kinderschoenen
met vlekken 's avonds thuis
op de vers geboende keukenvloer
lange nachten korte dagen
maar massa's grote harten
van de kleinsten in de straat
die nog net niet blank staat
en 's nachts het zoete tellen
van dromen vol geschenken
het braaf zijn
dat is wat anders