Sinterklaasje komt toch eens bij mij
Maakt het arme kind ook even blij
Zelfs al hebben mijn ouders niet veel
Krijgt jouw paardje hier toch steeds zijn deel
De schoentjes die staan reeds voor de deur
Met een raapje en wat wortelgeur
Het suikertje at ik zelf reeds op
Vol spijt want ik ben er van kapot
Dus leg ik er een appeltje bij
Dat is gezonder als lekkernij
Al verdwijnt stilaan dit ritueel
Bij al dat nieuw zo commercieel
De zwarte Piet draagt nog wel zijn kleur
Maar houdt niet meer van zo veel sleur
Doch dit schoentje vult hij met wat drop
En nog wat gratis zonder voorschot