De ganse klas wacht op Sinterklaas
Want het is zes december vandaag
Spijts genoeg gaan die uurtjes zo traag
Gevuld door menig kinderrelaas
Bij de één is hij reeds lang geweest
Of zal hij weldra nog langs komen
Zodat men zingend licht te dromen
Zichzelf omarmend ietwat bevreesd
Ben je nu heel arm rijk dom of dwaas
Sinterklaas ziet alle kindjes graag
Maar bij elk kind stelt hij zich de vraag
Is het een braaf of een vechtersbaas
Tot hij het antwoord in zijn boek leest
En zwarte piet zich niet kan intomen
Om wat traantjes te laten stromen
Bij hen die steeds ruziën om ter meest