Daar loopt hij naast me
Een kleine jongen, overtuigd van zijn gelijk
De wereld is voor hem gemaakt
“daar is Sinterklaas, papa, kijk!”
Hij krijgt een hand vol snoep
Van een vriendelijk met lichtjes behangen Piet
Hij kauwt er heel tevreden op
Van bedrog of oneerlijkheid weet hij niet
Dan gaan we zwaaien naar de bus
Ik til hem op, streel hem door zijn haar
Hoe lang blijft zijn wereld nog zo klein
“Dag Sint, misschien, tot volgend jaar!”